Sweet explosions of taste and creativity.

At a glance

Once used by pharmacists to sweeten the bitter taste of potions, sugar is the basic ingredient for a wide range of confectionery products: candies (hard, soft, gummy, filled candies), fruit jellies, marrons glacés and nougat – or torrone in Italy.

Nowadays many producers have added new product lines to the traditional one, replacing sugar with sweeteners of lower calories intake.

The various kinds of candies can be divided in three basic groups, characterized by different recipes and by specific proceedings: hard candies, fondants, soft candies, fruit drops - jellies – gumdrops.

Besides candies, the confectionery sector also includes licorice, chewing-gums, marrons glacés, torrone (nougat) and confetti.

Brands
Projects

Un sito, con esperti di settore, per conoscere le merendine italiane

Racconta i mille risvolti delle buone storie di prima colazione

Partnership
Other co-operations
Available the Pasta APP made by AIDEPI

Per migliorare la tua navigazione su questo sito, utilizziamo cookies ed altre tecnologie che ci permettono di riconoscerti. Utilizzando questo sito, acconsenti agli utilizzi di cookies e delle altre tecnologie. Visita la pagina con la Cookie Policy.

Acconsento all'utilizzo dei cookies su questo sito

EU Cookie Directive Plugin Information